Barion Pixel

Excalibur Középkori Étterem

Étterem, vendéglő

Frissensültek Grillezett ételek

Udvari

Köszöntlek hát jó uram, ki messze földrűl érkezvén betértél hozzánk, hogy megfeledkezz csatáid zajárúl és az lovagi tornákrúl. Kardod – lándzsád magad...

Elérhetőség

+36 36 427 754 info@excaliburetterem.hu

3300, Eger Érsekkert 1.

www.excaliburetterem.hu/

Köszöntlek hát jó uram, ki messze földrűl érkezvén betértél hozzánk, hogy megfeledkezz csatáid zajárúl és az lovagi tornákrúl. Kardod – lándzsád magadmellé téve, kényelembe helyezkedve, kupát a szádhoz emelve, jó bornak ízit élvezve, jer hát, hogy hű kobzosom megmulattasson lanttal s apródim ellássanak étekkel, itallal a földnek minden javával. Kóstold meg szárnyasnak, vadnak levét, marhának sertésnek legjobbik részét, s ha nem volt jó étked s italod, szakácsom és apródim fejét porba hullatom. Jer hát s ha okoztunk néked egy csodás estét, ennek jó hírét hintsd a világban szét.

3300, Eger Érsekkert 1.

Szolgáltatások

Saját parkoló

Terasz

Romantikus környezet

Fizetési lehetőség

Helyszínen bankkártyával

Helyszínen készpénzzel

Nincs megadva
nyitvatartási időpont.

Étlap

LEÜLVÉN ASZTALINKHOZ SZOLGÁLÓINK ELIBÉD VIVÉK...


SZOLGÁLÓK ELEDELE

Libazsíros cipószeletek, friss lilahagymával megszorván

450 Ft

NÉGYEMBÖRÖS SAROGLYA AZ SZÁJAD ÍZINEK RAKVA

Az tiknak, gácsérnak hosszában felit veszem, tiknak szárnyait szegem, e tengernyi húst a parázsra borítom, kardomra is húzok jobbnál jobb húsokat ezzel gazdagítván a kínálatomat. Megsülvén mind ezt saroglyára vetve, néked és barátidnak álla lészen mind leesve. Jó uram, hasad kevésbé ám erszényed igencsak megkímélve ha-e fejedelmi étket választod.

16 Ft

AZ LÉVEK


MALACZHÚS AZ KIT ERDEINEK HITTAK, TÁRKONYOS LÉVEL, CIPÓBAN

Az erdei malacznak combjábúl szép szeletet veszek , felszelem s bö lébe vetem, borscsal, kaporral, tárkonnyal, rípával, hagymával az ízit megadom, s cipóban melegében neked feladom.

1 850 Ft

ARTÚR KIRÁLY TIKJÁNAK HÚSLÉVE

Egy jó nagy tikot földarabolok, majd vízbe vetem, hogyha léve sárgán gyöngyözik, rípát, hagymát, ződséget, füszert, tésztát belévetek, jó forróan cserípbe rakom.

1 450 Ft

AZ LEGFŐBB ÉTKEK


ARTÚR KIRÁLY KARDJA, GAZDAGON FÖLSZEGVE

Az ökörnek, malacznak, tiknak, legjobbik részit leszelem, forró parázs fölé teszem, míg sül fínom füszerekkel izesített olajjal kenegetem, majd elkészülvén, zödekkel, kompérral elejbed teszem.

3 950 Ft

CSOBOGÓK KIRÁLYA, ROSTRA DOBVÁN

A patak hüs vizéböl az pisztrángot kiemelem, megpucolván, engedelmed szerint füszerezem ,parázs felett ropogósra sütöm, fokhagymás olajjal lekenem, mellé mandolát teszek.

3 450 Ft

TŰZÖTT CALIBURNUS

Az Tyúkfinak szárnyit szegem,tollazom,majd sütéshez elkészítem, ízesítem,jó parázs felett ropogósra sütöm s virágok nektárival az ízit megadom.Majd pengére szegvén kedvedre eléd tálalom.

2 350 Ft

IGAVONÓ HÁTA AZ VADAS MÓDJÁRA

Az ökörnek ízletes hátából szép szeleteket veszek, zöldekkel, füszerrel jó üst vízbe teszem, fölgyöngyöztetem, ha kész bitóra akasztom, mellé zöldekböl, és tejnek fölíböl fínom mártást teszek, kompér pogácsával és tengerivel asztalodhoz viszem.

2 750 Ft

ÍZLETES GOMOLYA AZ KOMÉDIÁSAINK KEDVIRE

Az sajtot szelem, szárított rozmaringba vetem, jó parázs felett arany-barnára sütögetvén, s ha megpirult vegyes savanyúsággal halomra fektetem, sóval, borscsal, petrezselyemmel, fokhagymával ízelem, elkészülvén elibéd kellö módon díszítve eresztem.

2 450 Ft

AGANCSOSNAK APRÓJA AZ EGRI BIKÁNAK VÉRIVEL

Az agancsosnak combjábul darabokat veszek, felszelem s hagymával pörkültnek felteszem, mikor levit elfötte jó egri veresborral felöntöm s egészségedre friss cipóba töltöm.

2 950 Ft

AZ LAKOMA


NÉGYEMBÖRÖS SAROGLYA AZ SZÁJAD ÍZINEK RAKVA

Az tiknak, gácsérnak hosszában felit veszem, tiknak szárnyait szegem, e tengernyi húst a parázsra borítom, kardomra is húzok jobbnál jobb húsokat ezzel gazdagítván a kínálatomat. Megsülvén mind ezt saroglyára vetve, néked és barátidnak álla lészen mind leesve. Jó uram, hasad kevésbé ám erszényed igencsak megkímélve ha-e fejedelmi étket választod.

16 Ft